Naturell Omega-3 uczeń
26 września 2024
, 2 min.

Nowość od Naturell – Omega-3 Uczeń Żelki dla prawidłowej pracy mózgu, pamięci i koncentracji dziecka

Do naszego portfolio dołączył Naturell Omega-3 Uczeń Żelki, wyjątkowy produkt dla dzieci (3+) dla wsparcia mózgu i wzroku¹ w trakcie procesu nauki oraz intensywnego rozwoju. Naturell Omega-3 Uczeń Żelki wzbogacony jest o witaminy D3 oraz B12. Dzięki temu produkt wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego2,  pamięć i koncentrację4, funkcje psychologiczne4, ale także odporność5 , pracę mięśni7 i rozwój  kości6 u dziecka.

Naturell Omega-3 Uczeń Żelki to suplement diety o pysznym cytrusowo-truskawkowym smaku bez dodatku cukrów i bez rybiego posmaku, dostarczający wysoką ilość czystych kwasów omega – 3 oraz witaminy dla wsparcia zdrowia dziecka1-7. Produkt zawiera kwasy DHA i EPA  w naturalnej formie trójglicerydowej – takiej, jaka występuje w pożywieniu, dzięki czemu jest łatwiej przyswajana przez organizm9. Już w 1 żelce znajduje się 335 mg kwasów omega-3, w tym 250 mg DHA i 50 mg EPA.

Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie świeże surowce i olej pochodzący z certyfikowanych zrównoważonych połowów. Naturell Omega-3 Uczeń Żelki ma czysty skład8 – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia oraz jest bez dodatku cukrów.

1DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.

2.Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

3.Witamina B12 przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

4.Witamina B12 pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

5.Witamina D3 wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

6.Witamina D3 jest potrzebna do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci.

7.Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.

8Czysty skład – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia.

9.Dyerberg J. et al. (2010) Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations, Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 83; 137–141

10.Haug, Ingvild J., et al. „Bioavailability of EPA and DHA delivered by gelled emulsions and so gel capsules.” European oj urnal of lipid science and technology 113.2 (2011): 137-145.