Nowość od Naturell – Omega-3 Uczeń Żelki dla prawidłowej pracy mózgu, pamięci i koncentracji dziecka
Do naszego portfolio dołączył Naturell Omega-3 Uczeń Żelki, wyjątkowy produkt dla dzieci (3+) dla wsparcia mózgu i wzroku¹ w trakcie procesu nauki oraz intensywnego rozwoju. Naturell Omega-3 Uczeń Żelki wzbogacony jest o witaminy D3 oraz B12. Dzięki temu produkt wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego2, pamięć i koncentrację4, funkcje psychologiczne4, ale także odporność5 , pracę mięśni7 i rozwój kości6 u dziecka.
Naturell Omega-3 Uczeń Żelki to suplement diety o pysznym cytrusowo-truskawkowym smaku bez dodatku cukrów i bez rybiego posmaku, dostarczający wysoką ilość czystych kwasów omega – 3 oraz witaminy dla wsparcia zdrowia dziecka1-7. Produkt zawiera kwasy DHA i EPA w naturalnej formie trójglicerydowej – takiej, jaka występuje w pożywieniu, dzięki czemu jest łatwiej przyswajana przez organizm9. Już w 1 żelce znajduje się 335 mg kwasów omega-3, w tym 250 mg DHA i 50 mg EPA.
Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie świeże surowce i olej pochodzący z certyfikowanych zrównoważonych połowów. Naturell Omega-3 Uczeń Żelki ma czysty skład8 – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia oraz jest bez dodatku cukrów.
1DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
2.Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
3.Witamina B12 przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
4.Witamina B12 pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
5.Witamina D3 wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
6.Witamina D3 jest potrzebna do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci.
7.Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
8Czysty skład – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia.
9.Dyerberg J. et al. (2010) Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations, Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 83; 137–141
10.Haug, Ingvild J., et al. „Bioavailability of EPA and DHA delivered by gelled emulsions and so gel capsules.” European oj urnal of lipid science and technology 113.2 (2011): 137-145.